e-Commerce in China

Online verkopen aan miljoenen Chinese consumenten

China’s e-commerce groeit razendsnel
Sinds 2013 heeft China de grootste e-commerce markt van de wereld. In dat jaar steeg de online retailomzet naar 217 miljard euro en werd Verenigde Staten, die ‘slechts’ 192 miljard euro omzette, van de eerste plaats verstoten. De omzet tijdens China’s Singles Day, de Chinese tegenhanger van Cyber Monday, geeft misschien nog wel het beste de stijgende populariteit van e-commerce onder Chinese consumenten aan. Afgelopen 11 november verkocht Alibaba, China’s grootste e-commerce platform, op een dag 278,5 miljoen goederen met een verkoopwaarde van 7,2 miljard euro! Een stijging van 58 procent ten opzichte van een jaar eerder.
Chinese shoppers zijn dol op westerse producten
Een stijgend percentage van de online verkopen in China betreft westerse producten. Steeds meer Chinese consumenten zijn namelijk op zoek naar meer authentieke en unieke producten, die vaak moeilijk in China te krijgen zijn. Bovendien achten ze westerse producten vaak superieur aan locale producten en hebben ze een groter vertrouwen in de kwaliteit en veiligheid van producten die hun oorsprong buiten China hebben. Deze ontwikkeling heeft de afgelopen jaren bijgedragen aan een enorm toename van de zogeheten ‘cross-border’ e-commerce market in China. Deze trend biedt enorme kansen voor westerse bedrijven. Maar waar te te beginnen?
Nu veel gemakkelijker om online in china te verkopen
Gelukkig is het sinds vorig jaar een stuk gemakkelijker geworden om de Chinese e-commerce markt te betreden. Het is namelijk niet meer verplicht om een Chinese bedrijfsregistratie te hebben en in China voorraden aan te houden. Dit betekent dat de kosten en het risico om met succes online te verkopen in China aanzienlijk zijn gedaald. Sinds februari 2014 verwelkomt Tmall Global, Alibaba’s cross-border platform, internationale bedrijven om een webshop te openen op hun portal. In de herfst van 2014 is de nummer twee van China, Jingdong, via hun website JD Worldwide hier ook mee begonnen.

China’s e-commerce industry has posted 120% compounded annual growth since 2003.

Huge growth potential as only 22% of the Chinese population has bought something online.

Online sales could reach US$ 650 billion by 2020.

Source: McKinsey (2013)

Tmall Global

Screenshot of Tmall Global

Onze Diensten

Specialist in China e-commerce
NextportChina is gespecialiseerd in het begeleiden van exporteurs, merken en retailers bij het online verkopen van hun producten in China. Samen met onze lokale e-commerce partners helpen wij u met alle facetten die komen kijken bij het opzetten van een Chinese webshop. Denk bijvoorbeeld aan het registratieproces, het inrichten en marketen van uw webshop, maar ook aan het organiseren van de logistiek en het aanbieden van lokale customer support. Ontdek hieronder hoe wij dit precies doen:
China e-commerce strategie

China e-commerce strategie

Niet elk product is geschikt om online in China te verkopen. Daarom onderzoeken we uw online marktpropositie in China. Ook geven wij inzicht in de Chinese consument en analyseren uw concurrenten in China. Door ons gedegen marktonderzoek en het bepalen van de ‘best practises’ voor uw sector kunnen wij voor uw product een duidelijke en weloverwogen Chinese e-commerce strategie opzetten.

Opzetten Chinese webshop

Het succesvol opzetten van een webshop op China’s grootste third-party e-commerce platforms (zoals Tmall Global of JD Worldwide) is voor veel westerse bedrijven een beproeving. Wij begeleiden uw bedrijf door het gehele proces van aanmelding, design en ontwikkeling van de Chinese webshop. Ons team in China zal ervoor zorgen dat de Chinese webshop is geoptimaliseerd voor online marketing doeleinden en dat de klantenservice is opgezet.

Opzetten Chinese webshop

Onze e-Commerce Partners

B2CEurope
Tmall
JingDong Color
Yihaodian

Nieuwsgierig hoe wij u kunnen ondersteunen bij het online verkopen in China?

 

Make an appointment