Phone

+31(0)202210012

Address

Damrak 37, 1012 LK, Amsterdam

Alipay Marketing

Ondernemers die willen profiteren van de de bestedingen van de Chinese toerist in Europa kunnen Alipay payment en slimme marketing tools aanbieden. Leer meer via de Alipay Explainer Video

Wat we u kunnen bieden

Pakket 1: Profiel en Coupon 

Begin met het promoten van uw onderneming aan Alipay gebruikers

Om met de promotie in Alipay te beginnen moet u eerst een profiel hebben in de ‘Discovery sectie’ van de app. Hier kunt u uw bedrijf laten zien, belangrijke informatie delen en uw contactgegevens vermelden. Door een profiel op de ‘City Page’ te hebben kan uw bedrijf gemakkelijk gevonden worden door Alipay-gebruikers.

U kunt daarnaast ook couponpromoties inzetten die zijn gekoppeld aan uw bedrijfsprofiel. Deze coupons zijn beschikbaar voor Alipay-gebruikers en moedigen hen aan om uw locatie te bezoeken. Succesvolle coupons bevatten o.a. kortingen, koop X, ontvang Y of een geschenk bij aankoop.

Registreer uw Alipay profiel en coupon nu >

Pakket 2: Pakket 1 + Seizoenscampagnes

Profiteer van de door Alipay georganiseerde campagnes

Naast het hebben van een profiel en coupons, kunt u ook deelnemen aan de door Alipay georganiseerde seizoenscampagnes. Deze campagnes worden gesponsord door Alipay en vinden 3-4x per jaar plaats gedurende periodes dat Chinezen reizen.  Alipay-gebruikers scannen de QR-code op het promotiemateriaal, ontvangen zo een cash back die betaald wordt door Alipay. Zo kunt u profiteren van Alipay’s promotie campagnes. 

Neem deel in Alipay’s Seizoenscampagnes >
Voorbeeld van een Alipay Seizoenscampagne

In China is het traditie om elkaar tijdens speciale gelegenheden een zogenaamde ‘Red Packet’ (红包 hóngbāo) te geven. Dit is een rode envelop met een gift erin. Vaak is dit een (klein) geldbedrag. De rode kleur staat voor ‘good luck’.
Alipay speelt slim op deze traditie in door Chinese reizigers digitale Red Packets te geven middels een QR-code in de winkel. Dit wordt gesponsord door Alipay. De zogeheten ‘Red Packet campagnes’ vinden plaats tijdens Chinees Nieuwjaar (januari/februari), de Zomerperiode en tijdens de Chinese ‘Golden Week’ in september/oktober

Hoe werkt het?

Wanneer Chinese reizigers iets in uw zaak aanschaffen kunnen zij de QR code van de ‘Red Packet’ scannen welke u op zichtbare plaatsen in de winkel toont. De Alipay gebruiker ontvangt dan van Alipay een willekeurig geldbedrag (‘cashback’). Deze cashback kan oplopen tot 2.888 RMB (Chinese yuan) wat ongeveer gelijk staat aan €375,-. U betaalt hier zelf niets aan mee.

Hoe doet u mee?

Als deelnemende ondernemer ontvangt u allerlei promotiemateriaal, zodat duidelijk wordt dat u als winkelier meedoet aan de ‘Red Packet’ campagne. U ontvangt bijvoorbeeld raamstickers, A3/A4 posters, maar ook QR code kaarten die op balie geplaatst worden zodat Alipay betalers deze gemakkelijk kunnen scannen.

Neem deel in Alipay’s Seizoenscampagnes >

Data Rapport

Data analyse voor effectievere marketing campagnes

Ten slotte kunt u gegevens gebruiken rondom page views en het aantal verzamelde en ingewisselde coupons om zo het bereik te meten en toekomstige marketing campagnes te verbeteren. Deze periodieke data rapporten zijn opgenomen in elk van de bovenstaande pakketten.

Cases

Shoebaloo

Shoebaloo offers Chinese customers the convenience of mobile payment

BALR.

BALR. attracts Chinese tourists to its store by offering WeChat Pay and Alipay

Old Amsterdam

Old Amsterdam Cheese offers Chinese mobile payments Alipay and WeChat Pay to its Chinese consumers

WeChat Pay
ALIPAY-Logo-vertical

Curious about what we can do for your company?

Curious about what we can do
for your company?